Festival – for fremtidens scenekunstnere

er støttet af

Kom på Flash!

FLASH! er en festival hvor unge mennesker lærer, groover, danser og leger med scenekunsten som fælles udgangspunkt.

Du vil opleve professionelle og vilde forestillinger, personlig og faglig udvikling på workshops med professionelle skuespillere, interesse for dit projekt og drømme og ikke mindst vil du møde andre unge, der bare ELSKER scenekunst!

Pavillon K er et hus med et vibrerende professionelt scenekunstmiljø, og på FLASH! er det vækstlaget der kan vælte sig i de professionelle forestillinger og workshops, og som også får en egen scene til at vise deres scenekunst på.

Programmet er fyldt med scenekunst-workshops med professionelle undervisere, aktuelle professionelle forestillinger for unge, og visninger fra blandt andre Teater Vi Tør, Talentskolen, Næstved Avantgarden, Fokuslinjen på Næstved Musikskole og Scenekunstskolen i Pavillon K.

Kom på FLASH og bliv en del af et fællesskab af unge der elsker teater, skuespil, musical, dans, performance – SCENEKUNST!

FLASH FAQ

Hvornår: 27.-28. april 2024

Hvem er FLASH for? For alle unge (mellem 11-25 år)

Hvordan kommer jeg med til den her lækre festival? Ved at købe en billet til 100,- her som giver adgang til begge dages festival inkl. workshops, professionelle forestillinger, FLASH forestillinger og frokost begge dage. 

Hvordan tilmelder jeg mig workshops? Ved at møde op på dagen og skrive dig på. Hvis der skulle være fyldt på den workshop du gerne vil være med til, så er der åbne værksteder, lækre forestillinger og nye venner der venter i baren. 

Hvad gør jeg hvis jeg har spørgsmål? Så ringer du til Anne Sofie Reumert på tlf. 20656061 eller skriver hende en mail på annesofiereumert@gmail.com 

Hvor foregår det? I Pavillon K, Skovvej 2, 4760 Vordingborg

lørdag 27. april

Kl.10.00 Velkomst, Ankomst og Kærlige Kram / baren / alle aldre

Kl. 10.30 Festivalåbning og snoreklipning

Kl.11.00 BREVET af Paolo Nani Teater / alle aldre

Kl.12.00 Salatbaren åbner

Kl.12.00 FLASH!vibes – Livemusik v. Swingzz jazz trio / alle aldre

Kl.12.15 Fællessang v. Oliver Nani / alle aldre

Kl.13.00 FLASH!scenen – Teater SKAB / alle aldre

Kl.13.00 Workshop Stemmens mange farver v. Siri Haff Andersen / 15-25 år

Kl.13.00 Workshop Teaterleg v. Christina Bech / alle aldre

Kl.13.30-17.30 / Åbne værksteder:
Dukkeværksted v. scenograf Kristian Knudsen / alle aldre
Kostume re-design v. Syexpressen / alle aldre
Teatersport og -leg v. Anne Sofie Reumert / alle aldre

Kl.14.00 Workshop Meet My Practice v. Paolo Nani / 18-25 år

Kl.14.00 Workshop Skuespilteknik v. Hanna Liv Møller / 15–25 år

Kl.15.30 Workshop Teaterleg v. Christina Bech / alle aldre

Kl.17.30 FLASH!scenen Scenekunstsporet fra Næstved Musikskole, Scenekunstskolen i Pavillon K / alle aldre

Kl. 18.00 FLASH!vibes – Mocktail Party / Åben Scene / Fællesspisning / alle aldre

Kl. 19.00 FLASH!scenen – Fokuslinjen fra Næstved Musikskole, Talentskolen og Teater Vi Tør / alle aldre

Kl. 20.00 Festen Fortsætter i Morgen kl. 10 på Vordingborg Teater

Søndag 28. april

Kl. 10.00 GOING NOWHERE af Out Of Balanz / OBS – på Vordingborg Teater! / alle aldre

Kl. 11.00 Walk and Talk v. Scenekunstskolen Pavillon K / OBS – nu går vi tilbage til Pavillon K!

Kl.11.20 Morgensamba v. Næstved Avantgarden / alle aldre

Kl.11.30 FLASH!vibes The Bulls Eye Club v. Kompagni 47 / alle aldre

Kl.11.45 FLASH!scenen – Karoline og Celine fra KickOFF Møn / alle aldre

Kl.12.00 SALATBAREN åbner

Kl.12.00 FLASH!vibes Livemusik v. Oliver Nani / alle aldre

Kl.13-17 / Åbne værksteder:
Stopmotion v. kunstner Milly Yencken / alle aldre
Dukkeværksted v. scenograf Kristian Knudsen / alle aldre
Kostume re-design v. Syexpressen / alle aldre
Sensorisk laboratorium v. Folding house production / alle aldre

Kl. 13.00 Intro til Kontaktimprovisation v. Kompagni 47 / alle aldre

Kl. 13.00 Sensoriske vandringer v. Siri Haff Andersen / 15–25 år

Kl. 13.00 Workshop v. vækstlagsgruppen Teaterhønseslagteriet / 15–25 år

Kl. 13.00 Introworkshop til Nycirkus v. Næstved Avantgarden / alle aldre

Kl. 14.00 FLASH!vibes – Åbent danse jam / Livemusik v. Oliver Nani / alle aldre

Kl.14.45 FLASH!scenen – Vordingborg Ungdomsskole, Scenekunstskolen
Pavillon K, Karise efterskole / alle aldre

Kl. 15.30 Samtalesalon – Vejen til en scenekunstuddannelse / alle aldre

Kl. 16.30 ROMEO ❤️ JULIETTA af Kompagni 47 / alle aldre

Kl. 18.00 #VISESPÅFLASH2025

Flash!Scenen

FLASH!SCENEN er der hvor du vil møde de unge sprøde scenekunstnere, der i professionelle rammer får mulighed for at vise hvad de går og arbejder på til dagligt. Du vil blive præsenteret for alle genrer inden for scenekunst, fra Nycirkus til fortælleteater og med unge fra hele regionen.

Samtalesalon – om vejen til en scenekunstuddannelse

I afslappede rammer vil Line Svendsen fører os igennem en samtale med 2 unge scenekunstnere der alle sammen er opvokset og som har udviklet sig som scenekunstspirer her i Kulturregion Storstrøm. De vil fortælle os om deres succeser og udfordringer på deres vej til at blive optaget på en uddannelse og en karriere inden for scenekunst.

BAren

Hele dagen kan der købes saft, sodavand, snacks, kaffe og te. Salatbaren byder på lækkert frisk snittede salater, der kan puttes i en tortillawrap for de ekstra sultne. Til aften serveres der sunde mættende måltider til rejsen hjem.

Lounge

Når du ikke er inde for at se forestilling eller udvikle dig på en workshop, vil loungen byde på cozy hyggekroge, bordtennis og lækkert udvalg i baren. Du kan også trække frisk luft i vores pallemøbler eller vandre en tur i Kirkeskoven med en af dine venner.

Der er plads til at tage en snak med de professionelle scenekunstnere eller måske du møder en ny ven der også elsker at stå på scenen.

FLASH! Vibes

På festivalen præsenterer vi nogle helt særlige FLASHVIBES. Vi vil føle os lækre når vi groover med DJ Tolbod i loungen,¨chiller til Oliver Nanis guitar eller når vi holder Mocktailparty, hvor vi med lækre drinks skal snakke, danse og måske en tur forbi åben scene for at lave lidt impro. Vi skal til Bulls eye club med Kompagni47, for at få lidt glimmer på tilværelsen og mærke scenekunstpulsen helt ind i hjertet. 

Stemmens mange farver med Siri Haff Andersen

På denne workshop vil vi arbejde grundlæggende med stemmen. Vi vil arbejde med åndedræt ogkrop, ud fra en tilgang til stemmen, som noget, der er meget forbundet med kroppen.Når vi forbinder stemmen med kroppen, kan vi lave tekstarbejde, hvor stemmen harmereresonans og følelse. På den måde kan stemmen have mange forskellige farver. Vi vil arbejde medat hviske og råbe og lege med stemme og udtryk. At kende sin stemme godt og kunne udforskeden med nysgerrighed, er helt grundlæggende for mange scenekunstneriske udtryk.Samtidig arbejder vi med at give slip og finde frihed, plads og glæde i at udtrykke os medstemmen, som en virkningsfuld del af vores udtryk.

Sensoriske vandringer

På denne workshop arbejder vi udenfor i naturen og med at skabe sensoriske vandringer. Deltagerne introduceres for de grundlæggende principper for at skabe poetiske vandringer til en tilskuer der har bind for øjnene. En sensorisk vandring har en helt anden dramaturgi (opbygning) end en klassisk teaterforestilling. Her skabes oplevelsen for tilskueren, gennem at opbygge sanseindtryk der først inviterer tilskueren ind i det univers, dernæst skaber et eller flere højdepunkter og så en afslutning. Her er naturen et væsentligt materiale med sine dufte, lyde og organiske overflader. Sensoriske vandringer, kan, når de er skabt med omhu, virke meget dybt, fordi tilskueren oplever med hele sin krop og sanseapparat i spil, når han eller hun føres rundt i naturen uden synet og med alle andre sanser forstærket.

Meet My Practice v. Paolo Nani

Paolo Nani er en kendt klovn og fysisk performer i hele verden. På denne workshop har du mulighed for at få et indblik i den metode Paolo Nani har anvendt i udviklingen af hans forestillinger gennem de sidste mange år og tankerne bag forestillingen “Brevet”. Krop, stemme, timing og stilarter skaber Paolos unikke undervisnings og spillestil.

Skuespilteknik med Instruktør Hanna Liv Møller

Beskrivelse kommer.

Teaterleg med skuespiller Christina Bech

Beskrivelse kommer.

Intro til kontakt improvisation med cirkusperformer Sine Kragh m. livemusik v. Oliver Nani

Kontaktimprovisation handler om at udforske bevægelse og kontakt uden en fastlagt koreografi. Det er en legende og kreativ praksis, hvor I får muligheden for at udforske jeres kreativitet og forbindelse med andre gennem legende og umiddelbar bevægelse. Under kyndig vejledning af Sine Krag fra Kompagni47 vil I udforske nye måder at bevæge jer sammen med andre på. I vil arbejde med rul, løft, vægt og sammen lede efter flow. Under hele workshoppen vil I akkompagneres af den talentfulde musiker, Oliver Nani, der vil servere musikalsk inspiration til jeres bevægelser og væve et atmosfærisk lydlandskab i samtale med dansen. Workshoppen afsluttes
med et jam, hvor I har mulighed for at udforske og integrere det, I har lært, i en fri og eksperimenterende ramme. Du behøver hverken danse eller bevægelseserfaring for at deltage. Alle er velkomne og vi lover et trygt rum, hvor du kan få lov at smage på den unikke danseform.

Læs mere om Kompagni47

Læs mere om Oliver Nani

Åbne værksteder

De åbner væksteder et stedet hvor du kan fordybe dig i de mange sider af scenekunsten, der kommer før vi ser den endelige forestilling på scenen som publikum. Værkstedet vil være åbent så du kan kigge ind for at se hvad andre laver eller selv fordybe dig i en miniproduktion af dukker, stopmotionfilm eller kostumer.

Åbent Dukkeværksted v. Scenograf Kristian Knudsen

”Af jord skal du komme” er et dukkeværksted hvor du har muligheden for at vække dine hemmelige spøgelser til live i dukkeform. Med rest-materialer fra scenekunstens scenografier bliver din ukendte skabning vækket, og træder levende ind i teaterrummet. På workshoppen genskaber og genopdager vi marotdukken ”Den simple dukke ” og tilfører den simple dukkemekaniker. Sammen med Kristian Knudsen udforsker vi brugen af både industrielle og naturlige materialer som vi finder i afklip fra sybordet.. og rester fra papirkurven,
scenografiværkstedet eller kirkeskoven. Dukken kan spille sin helt egen død på den lille dukkescene sat op til lejligheden eller efterlade sit aftryk i den levende udstilling i baren.

Stopmotion værksted med Milly

Kostume “re” design med Syexpressen

Sensorisk “teknisk” laboratorium med Folding house production

BREVET – Paolo Nani Teater

En mand skal skrive et brev. Og det samme brev får han så skrevet hele 15 gange i løbet af den komiske historie som Brevet er.

Paolo Nani spiller forløbet forfra, bagfra, fuld, som en cowboy,en horrorfilm, med og uden hænder. Forestillingen er en af de mest kendte danske forestillinger på internationale scener og den er blevet hædret med adskillige priser.

Forestillingen er blevet betegnet som kult af den danske såvel som den internationale presse og er en klassiker indenfor det komiske fysiske teater. Siden 1992 har denne forestilling været præsenteret i ca. 50 lande, i alle fire verdensdele: Den er blevet set i Grønland og i Kina, Spanien og Norge, Finland og Italien, Brasilien og Japan… Mere end 2.000 forestillinger er det blevet til med denne grine-klassiker som bliver ved med at overraske, selv om man har set den mange gange.

Going Nowhere – Out of Balanz

En spritny og eksperimenterende forestilling om accelerationens tidsalder og opmærksomhedens kollaps. Publikum inviteres ind et univers fuld af humoristisk poesi og artistisk præcision, der kan sætte ord på følelser, uden at bruge ord. Et univers, der med sin egen finurlige logik, reflekterer over mobilafhængighed og den kritiske opmærksomhedskrise vi befinder os i — og hvad det gør ved os som mennesker.

★★★★★

“En konstant underholdende og tankevækkende lille cirkusperle, der stilmæssigt sender tankerne til Chaplin og Keaton.” -ISCENE

Romeo 🖤 Julietta - Kompagni47

De fleste kan nikke genkendende til den vilde rus af kærlighed som Romeo og Julie oplever – mange har drømt om at opgive deres nuværende liv i en forhastet hormonrus.

Men Romeo 🖤 Julietta er mere end bare en vild kærlighedshistorie, historien bærer også på et generationsopgør mod de tunge traditioner. Traditioner, der på den ene side forpligter os til hinanden, men også fastholder os i forældede synspunkter. Er ungdommen virkelig nødt til at dø, før at de gamle generationer forstår deres egen tankeløse idealisme?

Kompagni47 fortæller klassikeren i en ny version inspireret af Veronas gamle tradition for gadeteater og krydrer fortællingen med samtidscirkus, parkour og dans.