Festival for fremtidens scenekunst

FLASH! er en eksplosion af unge mennesker, der føler, danser, leger og groover med scenekunsten som fælles udgangspunkt

er støttet af

Kommer du på flash?

Så vil du opleve professionelle og vilde forestillinger, personlig udvikling på workshops med professionelle skuespillere, nærvær når vi lytter til hinandens drømme og ikke mindst vil du opleve andre unge der bare ELSKER scenekunst!

FLASH er stedet hvor du kan vise dine forestillinger, skabe netværk og udvikle dig sammen med andre unge fra det boblende vækstlag.

FLASH er placeret i lækre omgivelser af kirkeskoven og med professionelle rammer skabt af scenekunsthuset – PavillonK.

PavillonK er et hus med et vibrerende professionelt scenekunstmiljø, og på FLASH er det
vækstlaget der kan vælte sig i de professionelle forestillinger og workshops, og som også
får en egen scene til at vise deres scenekunst på.

Programmet er spækket med scenekunst workshops faciliteret af professionelle undervisere, aktuelle professionelle forestillinger for unge og visninger fra blandt andre Kom NU! Tør DU! i Nykøbing, Næstved Avantgarden fra Næstved, Fokuslinjen fra Næstved Musikskole og Dramaværkstedet fra Pavillon K.

Mød os på FLASH og bliv en del af et fællesskab af unge der elsker teater, skuespil, musical, dans, performance – SCENEKUNST!

FLASH FAQ

Hvornår: 1.-2. april 2023

For hvem? For alle unge (mellem 11-25 år)

Hvordan kommer jeg med til den her lækre festival? Ved at købe en billet til 150,- her som giver adgang til begge dages festival inkl. workshops, professionelle forestillinger, FLASH forestillinger og frokost begge dage.

Hvordan tilmelder jeg mig workshops? Ved at møde op og skrive dig på. Hvis der er fyldt på den workshop du gerne vil være med til, så er der megahyggeligt sammen med de andre unge i vores bar.

Hvad gør jeg hvis jeg har spørgsmål? Så ringer du til Anne Sofie Reumert på tlf.20 65 60 61 eller skriver hende en mail på annesofiereumert@gmail.com

Hvor foregår det?
PavillonK, Skovvej 2, 4760 Vordingborg

lørdag 1. april

Kl.10 Velkomst, Ankomst og Kærlige Kram

Kl. 10.30 Festivalåbning og snoren klippes!

Kl.11 LIBERTYfor alle aldre

Kl.12 Salatbaren åbner

Kl. 12.15 DJ SØREN SØRGER FOR LOUNGEMUSIK I BAREN TIL DEN BITRE ENDE

Kl. 12.15 FLASH ! – IDA fra Avantgarden – for alle aldre

Kl. 12.30 TING – for alle aldre

Kl. 13 FLASH ! – KOMNU! TØRDU! og Vordingborg ungdomsskole – for alle aldre

Kl. 14 Mini hangarlab med Kristjan Ingimarsson – fra 18 – 25 år

Kl. 14 Movement workshop med Sine Krag – for alle aldre

Kl. 14 TINGfor alle aldre

Kl. 15 Movement workshop med Martin Karlshøj – fra 13 – 25 år

kl.16 TING – for alle aldre

Kl. 16.30 FLASH ! – Næstved Scenekunstspor og Dramaværkstedet – for alle aldre

kl.17.15 SMAGSPRØVER ! fra scenekunsttilbud i kulturregionstorstrøm – for alle aldre

Kl.17.30 TING – for alle aldre

Kl. 18 MocktailParty / Åben scene / Fællesspisning

Kl. 19 FLASH ! Nicklas fra Avantgarden – for alle aldre

Kl. 20 Festen Fortsætter i Morgen kl. 10 🙂

Søndag 2. april

Kl. 10 Morgenfest med Sine Krag – for alle aldre

Kl. 10.45 FLASH ! Neel fra KickOFF – for alle aldre

Kl. 11.15 FLASH ! Næstved Musikskoles Fokuslinje og Dramaværkstedet – for alle aldre

Kl. 12 Salatbaren åbner

Kl. 12.30 Fortælleworkshop med Steffen Sommerstedt – fra 13 – 18 år

Kl. 13.30 FLASH ! – Næstved Musikskoles Fokuslinje og Teaterhøjskolen Rødkilde – for alle aldre

Kl. 14.15 Introworkshop til Nycirkus v. avantgardeelever – for alle aldre

Kl. 15 Billes Bekymring v. Teater [døgdi] – for alle aldre

Kl. 16 SamtaleSalon om vejen til at blive skuespiller med Mathilde Eusebius, Clara Rosager, Tobias Shaw – for alle aldre

Kl. 17 Oprydning og FarvelSuppe

Kl. 18 #VISESPÅFLASH2024

Flash!Scenen

FLASH!scenen er der hvor du vil møde de unge sprøde scenekunstnere, der i professionelle rammer får mulighed for at vise hvad de går og arbejder på til dagligt. Du vil blive præsenteret for alle genre inden for scenekunst, fra Nycirkus til fortælleteater med unge fra hele regionen.

Samtalesalon – om vejen til at blive skuespiller

I afslappede rammer vil Steffen Sommerstedt fører os igennem en samtale med 3 professionelle skuespillere der alle sammen er opvokset og som har udviklet sig som skuepillere her i KulturregionStorstrøm. De vil fortælle os om deres succeser og udfordringer på på deres vej til at være den skuespiller de er idag.

Mathilde Eusebius er i dag professionel freelance skuespiller, aktuel i “carmen curlers” og teaterdirektør for sit eget børne og ungdomsteater: Teater [døgdi]

Tobias Shaw Petersen er i dag professionel freelance performer aktuel med sit nye album fra OAK & SHAW og underviser på TEATERHØJSKOLEN RØDKILDE.

Clara Rosager er i dag professionel filmskuespiller og er biografaktuel i Bille Augusts “kysset”.

BAren

Hele dagen vil der kunne købes saft, sodavand, snacks, kaffe og te. Salatbaren byder på lækkert frisk snittede salater, der kan puttes i en tortillawrap for de ekstra sultne. Til aften serveres der sunde mættende måltider til rejsen hjem.

Lounge

Når du ikke er inde for at se forestilling eller udvikle dig på en workshop, vil loungen byde på cozy hyggekroge, bordtennis og lækkert udvalg i baren. Du kan også trække frisk luft i vores pallemøbler eller vandre en tur i Kirkeskoven med en af dine venner. Der er plads til at tage en snak med de professionelle scenekunstnere eller måske du møder en ny ven, der også elsker at stå på scenen.

Smagsprøver

Drømmer du om at gå i dybden med din scenekunst, så kig ind og få indblik i alle de talentudviklende scenekunsttilbud der findes i kulturregionstorstrøm.

FLASH! Vibes

På festivalen præsenterer vi nogle helt særlige FLASHVIBES. Vi vil føle os lækre når vi groover med DJ tolbod i loungen, eller når vi inviterer til Mocktailparty, hvor vi med lækre drinks skal snakke, danse og måske en tur forbi åben scene for at lave lidt impro. Vi skal til Morgendisko med Sine Krag, for at få lidt glimmer på tilværelsen og mærke scenekunstpulsen helt ind i hjertet. 

Fortælleteater workshop med Steffen Sommerstedt

I fællesskab, og individuelt, arbejder vi med hvordan vi kan skabe en fortælling – fra eget materiale, såvel som fra et fast forlæg. Vi tager afsæt i moderne tekster, og egne improvisationer, og ”leger” fortællingerne frem.

Vi skal arbejde med hvordan kroppens og stemmens udtryk farver fortællingen. Undervejs har vi særligt fokus på at udvikle historiens karakterer og deres særlige kendetegn.

Hvor langt kan vi gå før det bliver for meget? for lidt? for fjollet? for vildt? eller for kedeligt …?

Mini HANGARLAB med Kristjan Ingimarsson

Kom med ind i maskinrummet og tankerne bag forestillingen “Liberty”. Sammen med Kristjan Ingimarsson vil du få lov at undersøge scenografien, få indblik i de processer som de fysiske performere er gået igennem og udfordre din krop i samspil med den bevægende reol.

Movement workshop med Sine Krag fra kompagni47

Med udgangspunkt i streetdans vil workshoppen udfordre både motorikken og fantasien gennem forskellige kvaliteter fra dansens verden – tutting, waving, threading med mere.Workshoppen tilpasses den enkelte og er derfor for alle der har lyst til at bevæge sig og være kreative – fra nybegyndere til øvede.

Movement workshop med Martin Karlshøj fra Kompagni47

Har du mod på mere dans, er der i denne workshop mulighed for at fordybe sig med danserne fra Kompagni47 i en hel time. I løbet af workshoppen guider vi deltagerne legende og undersøgende til at skabe deres helt egen sekvens. Denne time er for dig, der har lyst til at arbejde kreativt med kroppen og er nysgerrig på dansen.

LIBERTY - Kristján Ingimarsson company

LIBERTY er en forestilling om jagten på den originale idé med kreativiteten som drivkraft, om lysten til at udtrykke sig, og nødvendigheden af at være tro imod den originale ide. Om kunst, leg og en løssluppen tilgang til virkeligheden. Forestillingen er en kakofonisk rejse igennem KIC’s vildeste, vigtigste, værste og sjoveste forestillinger, men samtidig et forsøg på at nå ind til meningen med galskaben. Hvorfor blev det sådan som det gjorde? Og hvordan kom vi derhen?… Hvor kom det hele fra, er der mon mere at give af og kan omverdenen overhovedet bruge det til noget?

Ting - Ilon Lodewijks. Et life size brætspil

Tag høretelefoner på og træd ind i Tingenes Univers! På et 100 kvadratmeter bræt, møder du 11 andre deltagere og 100 gule genbrugs objekter.Du bliver en aktiv deltager i et forløb styret af ”Stemmen”, som præsenterer dig for opgaver & spørgsmål der skaber refleksion. TING er en legende platform som udforsker menneskers forhold til ting. Intet andet pattedyr pa° Jorden er afhængig af objekter, som mennesker er. Vi kan ikke gøre noget uden vores ting. Hvilke ting er vigtigst og skal beholdes for enhver pris? Og hvem har magten til at beslutte det? TING er velegnet til voksne & børn over 11 år. TING forbinder sig til FNs verdensmål, mål 12; Ansvarligt Forbrug og Produktion.

Billes Bekymring - Teater [DØGDI]

“Kender du, når det føles som om ens hjerne er en havetrampolin, som nogen hopper på? Som om alt er november indeni? Som om ti tusind heste trækker hjertet i hver sin retning?” BILLES BEKYMRING handler om 10-årige Bille, der elsker at dagdrømme. Bille har en slags fortællerstemme inden i. Men da Billes bedste ven flytter, yndlingslæreren Besir stopper og Bedste bliver syg, begynder hovedet at blive oversvømmet af bekymringer og katastrofetanker. Bille har ikke lyst til noget – og slet ikke at skulle på lejrtur med Vikar-Benny. Med humor og kærlighed tager teater [døgdi] de svære følelser under behandling i en ængstelig tour de force mod at lære at blive venner med fortælleren i hovedet.