Om Pavillon K

en forening med professionelle scenekunstmedlemmer

Pavillon K vordingborg

Pavillon K har to hovedformål 

At være samlings-, arbejds- og udviklingssted for professionelle scenekunstnere og tværkunstneriske projekter. Her har vi adgang til øvelokaler i vores lokalmiljø og deler kontorpladser. Pavillon K er et hus hvor vi producerer, vidensdeler og inspirerer hinanden.

At lave offentlige arrangementer for publikum, samt udvikle og opdyrke et talent- og vækstlag for scenekunsten. Arrangementerne kan både være; festivaller, åbne visninger af scenekunstproduktioner, fortællesaloner, workshops, scenekunstproduktioner, ferniseringer.

Pavillon K er støttet af

pavillon k store sal

Centrum for scenekunst i provinsen

Det er helt unikt, at Vordingborg kommune har så mange aktive professionelle scenekunstnere og scenekunstkompagnier – ingen andre mindre provinskommuner kan matche dette.

Pavillon K er ialt 1200 kvm og indeholder 3 sale i stueetagen, en lounge, samt 4 kontorrum på 1. salen. Huset ligger midt i byen i en lille skov, og kun 5 minutters gang fra Vordingborg station. 

Vi har store ambitioner om at skabe et center, som insisterer på at skulle rumme en mangfoldighed af frie professionelle kunstnere, og om at skabe et vækstcenter, der rækker langt udover kommunegrænsen, og dermed får betydning for hele den nationale branche. 

Vi har allerede mange anerkendte scenekunstnere som medlemmer, og vi vil bevise, at det også er her i provinsen, kun 1 time fra København, at de nye tendenser indenfor scenekunst skabes.

Historien bag Pavillon K

Fra arkivet, 18xx

Huset i Kirkeskoven blev bygget i 1872 i historicistisk stil og indtil 1980 var det en restauration, derefter blev det byens medborgerhus og fungerede som sådan indtil 2001.

Huset var fra ca. 1980 til slutningen af 90’erne blandt andet byens rytmiske koncertsted, og de fleste dengang store bands har spillet i huset: The Sandmen, Gasolin og mange flere. 

I 2021 fik vi – en gruppe af mennesker der arbejder professionelt med scenekunst – af Vordingborg Kommune brugsret til huset. Vi scenekunstnere har nu sammen dannet centret Pavillon K – et center for scenekunst og kultur, som kan rumme eksperimenter, research, workshops, åbne prøver, talks og aktiviteter, både for lokale, nationale og internationale scenekunstnere. 

Siden opstarten i foråret 2021 er der kommet flere medlemmer til, både lokale og fra andre byer i Danmark.

Pavillon K fællesskab

Pavillon K kan med sin gode indretning rumme mange kunstnere på samme tid og har potentiale til at blive et vibrerende center indenfor scenekunst med eksperimenter, research, workshops, åbne prøver, talks og residency, og siden overtagelsen af huset har vi arbejdet på netop at omdanne det til et center for Scenekunst og kultur.