Femina Fabula- tag VR-brillerne på og oplev den kvindelige urkraft

Date

03. maj 2024
Expired!

Time

16:00 - 17:00

Lokation

Pavillon K
Skovvej 2, 4760 Vordingborg

OBS – flere datoer og tidspunkter

Femina Fabula - tag VR-brillerne på og oplev den kvindelige urkraft

Kristján Ingimarsson har kurateret en udstilling, som bygger på et laboratorium, hvor seks unge performancekunstnere, sammen med billedkunstner Kirsty Whiten, udforsker sindets og kroppens natur.

Performancekunstnerne er: Kajsa Bohlin, Lalla la Cour, Anna Stamp, Noora Hannula, Tuba Keleþ og Linh Le.

Denne nye generation af kvindelige dansere og performancekunstnere på den internationale samtidskunstscene, bruger sig selv og deres kroppe til at udforske deres forhold til verden. De har udvidet deres forståelse af de livsbærende relationer til at inkludere alle arter og alt liv. Deres arbejdsmetoder er i høj grad præget af kollektive processer, hybride kunstneriske udtryk samt dialog og udveksling med tænkere og livsformer uden for deres egen cirkel.

Arbejdet har resulteret i seks videoværker, hvor performancekunstnerne gennem deres individuelle praksis udtrykker deres kvindelige sensualitet og kraft i tæt relation til livet i forskellige landskaber, lyttende til naturens kræfter, til maden og til jorden.

Mødet med de enkelte kunstneres billeder, koreografi, temperament og landskab er formidlet gennem et seksøjet videokamera og opleves parallelt i seks forskellige virtuelle rum gennem VR-briller. Kristján Ingimarsson skaber med sine optagelser og klipning af materialet tredimensionelle rum, der giver publikum plads til at gå på opdagelse. Med afsæt i hans fysiske teatertradition, giver han den, der træder ind i kvindernes universer, en unik og intim fysisk rumoplevelse, hvor proportioner og skalaforhold forskyder sig på helt uventede måder.

Femina Fabula er en hybrid mellem konceptuel performancekunst, billedkunst og installationskunst, som sammen danner levende tableauer og eksistentielle, poetiske billeder af den kvindelige urkraft. Værkerne præsenteres som en udstilling, hvor publikum har mulighed for at fordybe sig alene med værkernes billeder.

Datoer: 3. – 10. maj på forskellige tidspunkter
Sted: Pavillon K
Alder: 16+
Varighed: 2 timers adgang pr. billet
OBS: Der kan forekomme kortere ventetid ved skift mellem VR-brillerne.
Læs mere og køb billetter på www.kicompany.dk

Ved spørgsmål til udstillingen kontakt Emilie Storm P fra Kristján Ingimarsson Company på esp@kicompany.dk

No event found!